Over mij

Ik ben Bart Lauwers, woon in de omgeving van Turnhout en werd in 2008 plotseling geconfronteerd met oorsuizen (tinnitus) en overgevoeligheid aan geluid (hyperacusis).

Door het toepassen van Tinnitus Retraining Therapy (TRT) heb ik echter snel een oplossing gevonden voor mijn probleem. Vandaag heb ik het oorsuizen volledig onder controle en heeft het geen impact meer op mijn dagelijks leven. Via deze blog wil ik deze informatie graag delen met lotgenoten.

De informatie op deze blog is hoe ik tinnitus en hyperacusis heb ervaren vanuit “patiënt”-standpunt. Doorheen de jaren ben ik steeds meer en meer betrokken geraakt in enkele initiatieven rond tinnitus en ben ik me ook professioneel gaan engageren in tinnitusbegeleiding.

In 2012 heb ik de cursus “Tinnitus Retraining Therapy for Management of Tinnitus & Hyperacusis” cursus van P. J. Jastreboff in de VS gevolgd.

In 2012 heb ik inSentis opgericht, een praktijk voor tinnitus management, waar ik ook actief ben als tinnitus counselor. Sinds 2017 zijn we ook actief in Nederland.

inSentis België
inSentis België

inSentis Nederland
inSentis Nederland

Gepubliceerd 28 juli 2009 – Update 7 oktober 2017